Inngår i kampanje
  • Pocketdealen 3 for 250,-
  • Lesehest

Årene (BOK)

Annie Ernaux

157,00 15700 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
«Intensiteten og tankekraften i Annie Ernaux' selvbiografiske romaner savner sidestykke i nyere europeisk litteratur.» Tom Egil Hverven, Klassekampen Annie Ernaux regnes som en av Frankrikes aller største forfattere - prisbelønt, bredt lest og høyt verdsatt. I Årene forteller hun om en kvinnes liv og om Frankrike i perioden 1941 til 2006. Hun reflekterer over kvinnens erfaringer som mor, datter, hustru og ikke minst som skrivende. Samtidig tar hun oss med på innsiden av de store samfunnsendringene, fra klassekamp og kjønnskamp til studentopprør og forbrukskultur. Fotografier og minner danner utgangspunkt for teksten, der forfatterens egen stemme nærmest slynger seg inn og ut av leserens bevissthet. Men teksten fortelles fra et kollektivt ståsted, fra et «vi» som inkluderer leseren. Slik blir selve tiden en fortellerstemme i boka. Med Årene skaper Ernaux en helt ny form for selvbiografisk tekst, en «kollektiv selvbiografi», som er både subjektiv og upersonlig, privat og felles. Årene fra 2008 ble Annie Ernaux' internasjonale gjennombrudd, og boken ble kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen i 2019. Den regnes allerede som en moderne klassiker.
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2020 Forfatter Annie Ernaux
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205546271
Antall sider 248 Dimensjoner 11,6cm x 18,6cm x 1,6cm
Vekt 174 gram Oversetter Henninge Margrethe Solberg
Originalspråk Fransk Originaltittel Les année
Emner og form Selvbiografier: kunst og underholdning, Frankrike, Forfattere, Kvinner, Selvbiografier, 1945-1999, Faglitteratur
Anmeldelser
«Jeg rives med av Ernaux.s minner og nyter velformulerte tankesprang om vår tid . Bokstavelig talt forbilledlig. Selvbiografisk uten å være selvsentrert. Personlig og distansert på samme tid. Årene er en eneste lang velformulert assosiasjonsrekke på 250 sider ... En bladvender.»

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i