Kongen - Haakon & Maud VIII (BOK)

Tor Bomann-Larsen

Slippes 31/10
437,00 43700 Veil. pris 499,00
star icon Forhåndsbestilling Sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelse
Gratis frakt! Du får fri levering på hele ordren.
Med dette bindet avslutter Tor Bomann Larsen sin monumentale biografi over kong Håkon den VII og hans tid, det største biografiske arbeid i norsk litteraturhistorie. Med utgangspunkt i et unikt og tidligere ukjent kildemateriale gir forfatteren inblikk i Kong Haakons liv og virke. Men det prisbelønnede verket er også en utfyllende gjennomgang av det forrige århundres norgeshistorie, sett fra en helt spesiell vinkel, og skrevet med en litterær og historisk fortellerkunst ingen kan gjøre Bomann-Larsen etter. Bind VIII tar for seg tiden fra annen verdenskrigs slutt til kongens død i 1957. Arbeiderpartiets store epoke i norsk historie, med et kongelig overhode med overraskende stor forståelse for den sosialdemokratiske grunntanke, og et nært forhold til statsminister Einar Gerhardsen. Den dramatiske striden rundt norsk Natomedlemskap, norsk ledelse i FN, kronprinsesse Märthas død, atomstrid, Myklesak, og til slutt kongens sykeleie og død. Bindet inneholder også et tilbakeblikk på den største kongsgjerning i nyere norsk historie - et liv og et verk som formet vårt blikk på det moderne monarki.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2019 Forfatter Tor Bomann-Larsen
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202555559
Dimensjoner 15cm x 21,5cm x 4,3cm Omtalt person Haakon VII
Emner og form Biografier: kongelige, Europeisk historie, Norge, Kongelige, Historie, Biografier, Etterkrigstiden, Faglitteratur