Norge rundt med Bent Stiansen (BOK)

Bent Stiansen, Audun Aagre

339,00 33900 Veil. pris 399,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-6 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Bent Stiansen serverer oss en kokebok med mer enn hundre nye oppskrifter, og som garnityr tar han oss med på en kulinarisk rundreise til alle Norges landsdeler. I 2014 var det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter. Stiansen har besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat. Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter. Norge rundt med Bent Stiansen er for øvrig et veldedighetsprosjekt hvor inntektene går til en kokkeskole (Heritage House) for fattige ungdommer i Inle Lake nord i Myanmar.
I 2014 var det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter.

Stiansen har besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat.

Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter. Norge rundt med Bent Stiansen er for øvrig et veldedighetsprosjekt hvor inntektene går til en kokkeskole (Heritage House) for fattige ungdommer i Inle Lake nord i Myanmar.]]>

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2014 Litteraturtype Faglitteratur
Forfatter Audun Aagre, Bent Stiansen Forlag
Font
ISBN 9788281692909 Antall sider 317
Dimensjoner 23,4cm x 29,7cm x 2,7cm Vekt 1910 gram
Illustratør Audun Aagre Emner og form Nasjonale og regionale kjøkken, Norge, Mat og drikke, Kokebøker, Faglitteratur

Anmeldelser

«Boken er spekket med gode matopplevelser fra øst til vest og sør til nord.» Hjemmet «En kokkefest, der Stiansen hyller norske råvarer og løfter fram gode kolleger. Og ikke minst fantastiske oppskrifter.» Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad «Boken er inspirerende, grundig og nydelig fotografert. Få om noen norske kokker skriver like gode, grundige og tilnærmet feilfrie oppskrifter som Bent Stiansen.» Kine Hult, Stavanger Aftenblad «En kokebok med både enkle og avanserte oppskrifter knyttet til spennende reportasjer fra norske matperler, samt krydret med Stiansens personlige historier. Boken gir deg ikke bare et innblikk i lokal matkultur, men inspirerer også til å bruke mer av det vårt langstrakte land har å by på.» Nathalie Ngo, VG «Denne boken er spekket med gode matopplevelser.» Mor Hubro, Norsk Ukeblad «Boken er svært delikat, og til stor inspirasjon.» Marie E. Andresen,, Telemarksavisa «En veldig trivelig kokebok der Bent har samlet Norge til et matrike. Audun Aagre har tatt de flotte bildene.» Vi Menn