Inngår i kampanje

1977-1983 - De gærne har det godt… i boks! (8CD)

Prima Vera

Forventes i august
899,00 89900 Veil. pris 999,00
star icon Forhåndsbestilling Sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelse
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Prima Vera er Norgeshistoriens største humorband. Nå skal alt de har gitt ut samles på 8 CD-er. Kun 2 av de 8 har vært ute på CD før.

  • CD1: Prima Vera - Prima Vera (1977)
  • CD2: Prima Vera - Brakara
  • CD3: Prima Vera - Salmer og sanger vi gjerne hiver
  • CD4: Prima Vera - Fisle Narrepanne i Tyrol
  • CD5: Prima Vera - Den 5te
  • CD6: Prima Vera - Ha Ha He He Ho! (De Gærne Har’e Godt)
  • CD7: Prima Vera - Her kommer Olavs menn
  • CD8: Prima Vera - Live, rariteter, singler og b-sider

PRIMA VERA ble dannet våren 1976 da Herodes Falsk sluttet i Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band og slo seg sammen med Tom Mathisen og Jahn Teigen. Navnet Prima Vera tok de fra navnet på en italiensk bokser i en bok av Øvre Richter Frich.

Høsten 1977 kom debutalbumet Prima Vera, som solgte svært godt.

Det store gjennombruddet kom imidlertid i 1978 da de ga ut albumet Brakara. Dette solgte over 100 000 eksemplarer, et særdeles godt salgstall i Norge.

Høsten 1979 utkom oppfølgeren Salmer og sanger vi gjerne hiver. Også dette albumet solgte svært godt.

I 1980 kom det fjerde albumet ut, Best of Ebba, og gruppa turnerte over hele landet det samme året. Samtidig hadde gruppa planer om å gi ut en video og musikal og jobbet med dette prosjektet det samme året.

I 1981 kom musikalen og platen Fisle Narrepanne i Tyrol ut. I musikalen var skuespillere som Ulf Wengård, Kjersti Døvigen og Ivar Nørve på scenen sammen med Prima Vera.

Allerede høsten samme år kom oppfølgeren Den 5te. Platen ble trukket tilbake og ble utgitt på nytt med et endret omslag. Det opprinnelige omslaget hadde manipulert gruppa sammen med kong Olav V, dronning Elisabeth II og daværende kronprinsesse Sonja. På albumets nye omslag var gruppa avbildet stående på Karl Johans gate, i kjole og hvitt og grønne stilongs med Slottet i bakgrunnen. Videoen Prima Vera uten en rød tråd ble utgitt høsten 1981 med Øivind Blunck på noen klipp.

Ha ha he he ho! (De gærne har'e godt), utgitt med Jahn Teigen som produsent i 1982, kom med en ny video, «De gærne har'e godt».

Helt siden 1978 hadde gruppa snakket om å lage en film om Olav den hellige. Filmen Prima Veras saga om Olav den hellige ble lansert i september 1983, men ble fullstendig slaktet av kritikerne. Filmen hadde altfor stor likhet med Monty Pythons film Monty Python og ridderne av det runde bord, uten å være tilsvarende genial.

Etter nedturen med filmen valgte gruppa å ta en pause. Ved en tilfeldighet dukket det opp en mulighet til å opptre en uke på Cabaret Restaurant i Stockholm høsten 1984. Denne opptredenen endte i katastrofe. Etter at publikum sviktet stilte Teigen med Anita Skorgan på scenen, og Prima Vera skilte lag. Teigen ble soloartist mens Tom Mathisen og Herodes Falsk fortsatte som duo. Duoen hadde suksess med nye parodier og stadig mer støyende humor under navn som Viggo & Reidar og Tom Mathisen & Herodes Falsk.

I 1994 kom samleplaten Absolute Prima Vera ut, men på pressekonferansen nektet Jahn Teigen å stille opp sammen med de andre. Det hele endte med offentlig skittkasting og krangling i media mens samlingen solgte til gull. Noen år senere døde Marius Müller, en god venn av Teigen, Falsk og Mathisen. Marius jobbet på 1980-tallet sammen med Prima Vera som musiker.

På 1990-tallet prøvde han flere ganger å få gruppa gjenforent, men uten hell. Müller omkom i en bilulykke i 1999 etter å ha kjørt av veien og kræsjet med en lyktestolpe. Samme år kom samleplaten Prima Vera Show ut. Samtidig ble stridsøksen begravd, og Prima Vera ble gjenforent.

En ny runde forestillinger ble til fra 1999 til 2001. På samleplaten er det et live-opptak som Falsk hadde funnet fram til: en konsert fra 12. mars 1983 på ABC-Teatret. Opptaket hadde så god lydkvalitet at det kunne gis ut på CD-en.

Gruppa holdt sin siste konsert i Oslo Spektrum den 28. november 2001. Etter dette skilte de lag igjen, men denne gang som venner.

Produktfakta
Utgitt 2021 Format 8CD
Sjanger Humor Antall disker 8
Artist Prima Vera Bestillingsnummer CCD075

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende