Borgstrøm: Violin Concert And Symphony Poems (CD)

Terje Boye Hansen

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Norske Hjalmar Borgstrøm (1864-1925) var en original og stilistisk treffsikker komponist med ambisiøse tanker og ideer om hva musikk kunne uttrykke. På Violin Concert And Symphony Poems får vi for første gang muligheten til å høre to av hans symfoniske dikt ("Jesus i Gethsemane" og " De dødes natt"), for ikke å snakke om den store, overstrømmende fiolinkonserten fra 1914. Konserten ble urfremført i 1914, men siden den gang har den dessverre ytterst sjelden blitt spilt. Verket er et lysende tilskudd til norsk musikkarv og fortjener en plass på repertoaret til våre hjemlige fiolinister; melodiøst, virtuost og ytterst besjelet.

Pianist Nils Anders Mortensen og fiolinist Jonas Båtstrand er to imponerende representanter for den yngre garden klassiske musikere i Norge, og ledes her av den drevne dirigenten Terje Boye Hansen (Den Norske Opera, Kristiansand Symfoniorkester).

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Hjalmar Borgstrøm, Jonas Båtstrand, Nils Anders Mortensen, Symphony Orchestra Of Norrlandsoperan, Terje Boye Hansen Label Simax Classics
Bestillingsnummer PSC1311