Camilla Wicks - Norsk Utøvertradisjon 1945-2000, Vol. 3 (CD)

Robert Levin

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 7-14 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Den amerikansk-norske stjernefiolinisten og -pedagogen Camilla Wicks fyller 80 år i 2008. Hun blir portrettert på denne platen i serien Norske utøveres verker 1945-2000, med opptak som aldri tidligere har vært tilgjengelig på CD. Som fiolinsolist er hun et verdensnavn, og for de som kjenner og har opplevd henne på nært hold, er hun en levende legende og en kapasitet som Norge aldri har sett maken til.

I nesten tre generasjoner har Camilla Wicks vært kjent blant musikere og konsertpublikummere verden over. Hun studerte med Louis Persinger ved den prestisjetunge Juilliard-skolen i New York og debuterte i New York's Town Hall allerede som 13-åring. I USA har hun vært solist med bl.a. Los Angeles Philharmonic, Chicago Symphony og New York Philharmonic. Selveste Jean Sibelius inviterte henne til sitt hjem etter å ha hørt henne fremføre hans fiolinkonsert i Helsinki.

Da Wicks kom til Oslo som fiolinpedagog på midten av 1970-tallet representerte hun et internasjonalt fiolinistisk nivå som knapt har vært knyttet til Norge verken før eller senere. Dessverre tilbrakte hun kun to år i sammenheng ved Norges musikkhøgskole, som på den tiden var relativt nystartet. Imidlertid har hun opprettholdt nære bånd til Norge og norsk musikkliv, både i form av konsertvirksomhet og mesterklasser. Mange av Camilla Wicks’ tidligere studenter er i dag i fremtredende roller i norsk musikkliv; fiolinistene Henning Kraggerud og Stefan Barratt-Due er blant dem.
Produktfakta
Utgitt 2008 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Bergen Philharmonic Orchestra, Camilla Wicks, Karsten Andersen, Oslo Philharmonic Orchestra, Robert Levin Label Simax Classics
Bestillingsnummer PSC1832