Complete Released Works 1968-1999 (3CD+DVD)

Svein Finnerud Trio

449,00 44900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Svein Finnerud Trio har de siste årene oppnådd kultstatus i musikerkretser og befestet sin posisjon som noen av Skandinavias viktigste og mest kontroversielle avantgardemusikere. Svein Finnerud Trio levde og spilte uten kompromisser og selv om de eksperimenterte med fri jazz, musikalsk teater, jazz & poesi, grafisk notasjon eller samarbeidet med elektroniske komponister, ble det alltid gjort med et genuint særegent Finnerud-sound, frembragt gjennom et livslangt vennskap mellom pianisten Svein Finnerud og bassisten Bjørnar Andresen. Utgivelsen viser trioens karriere fra den selvtitulerte Paul Bley-inspirerte debutplata i 1968, utgitt på Norsk Jazzforum i 500 vinyl- eksemplarer, til den legendariske LP-en Plastic Sun i 1970, da trioen nærmet seg popstjerne-status i Norge og fikk platekontrakt hos Arne Bendiksen.

Vi får høre deres jazz og poesi samarbeid med billedkunstneren og poeten Trond Botnen og saksofonisten Carl Magnus Neumann på kultplaten Multimal fra 1971 og den mørke, briljante Thoughts-plata som ble spilt inn som oppfølger til Plastic Sun, men ble liggende i et arkiv i 11 år da trioen ble droppet av Bendiksen. Fra trioens comeback på nittitallet får vi platen Travel Pillow, utgitt på Henie Onstad Kunstsenters etikett Prisma i 1994, og et spor fra Egne Hoder-CD-en utgitt på jazzklubbens BLÅs egen etikett i 1999, fra tiden da trioen igjen begynte å holde konserter og ble inspirasjonskilde for en ny generasjon jazz- og impromusikere i Norge. I tillegg følger det med en DVD med uutgitte TV-programmer fra NRK-arkivet med liveopptak av trioen på Centralteateret og Munch Museet, hvor vi får se den eneste dokumentasjonen av trioens musikalske teater. DVD-en inneholder også noen fantastiske radiointervjuer med Svein Finnerud og Bjørnar Andresen fra NRK radio og et omfattende slideshow med scrapbooksene til Bjørnar Andresen og Svein Finnerud. Vi får også høre en uutgitt konsert med trioen fra Henie Onstad Kunstsenter i 1971 funnet i senterets lydarkiver. Boksen kommer med en 40-siders booklet med nyskrevne essays av Paal Nilssen-Love, Ivar Chr. Johansen, Martin Revheim, Per Hovdenakk og Eivind Opsvik, som alle skriver om forskjellige sider av trioen.

Sporliste

Disk 1
 1. Mazatlan
 2. Elenora De Gileramo
 3. IDA
 4. Cocarde
 5. JABA 768
 6. Bernhard
 7. Alnafet Street
 8. Cartoon
 9. Plastic Sun
 10. Touchng
 11. Dee Dee
 12. Parelius N.
 13. Strings
Disk 2
 1. Da egenvekten
 2. Navlen min / Da de tok den høyre armen / Når jeg ikke har plass / Natten som alle vet kommer / Jonas / Da Jesus stakk
 3. Dementi
 4. For noen tid siden sviktet lyden / Narcissus / Ansjosen / Vi støpte kongen / Ut av caravellen kom
 5. Hit de flyver / 17. mai toget
 6. Reklamasjon / Han bodde alene / After the ball II
 7. Vil du kjøpe en blomst / Havet / 27. mars 1970
 8. Mr. Cocky
 9. Olga
 10. B
 11. The Special Miracle
 12. Limpin'
 13. Tribute To Charlie Haden
 14. Thoughts
 15. Speedway
 16. It Was Preaching To The Wind
Disk 3
 1. Travel Pillow
 2. Linford C
 3. Gentle Territory
 4. Hangin Around
 5. Duty Calls
 6. How High The Moon
 7. Enphant I
 8. Nothing Important
 9. Enphant II
 10. Mixed Marble
 11. Ballad For Bendik
 12. Den andre
Disk 4
 1. DVD

Produktfakta

Utgitt 2008 Format 3CD+DVD
Sjanger Jazz Antall disker 3
Antall spor 42 Artist Svein Finnerud Trio
Label Plastic Strip Bestillingsnummer PSPCD711