Drunk And Happy (CD)

Prudence

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Begrepet og sjangerbetegnelsen "trønderrock" har sitt utspring i tidlig 1970-tall, og da først og fremst bandet Prudence. De kom inn i norsk kulturliv som ei kule, med sin folkelige, men fandenivoldske versjon av tidstypisk anglofil og gitardominert progressiv hardrock. Andre ingredienser var rå trøndersk karsk kokt på bruddstykker av norsk folkemusikk, ungdommelig galskap, spretten mandolin, vilter fløyte, rusa trekkspell og slåsskamp på lokalet.

Store var forventningene da Drunk And Happy, deres andre album, kom ut tidlig høsten 1973. Med sitt slående visuelle utrykk - roadie Jans blåveis etter en fuktig tur på byen - gav den bud om tøffere toner i musikken. Mottagelsen var delt, men albumet solgte nok til en femteplass på salgslistene (debuten stoppa på fjortende plass), og lå på listene i tilsammen 10 uker. Drunk And Happy er nok gruppa hardeste plate. Folkemusikkpreget er tonet noe ned i forhold til på debuten, til fordel for et tyngre, nærmest heavy progressivt uttrykk. Med to knallgode album i bagasjen turnerte Prudence landet på kryss og tvers, og var i perioden 1972 til 1975 landets aller mest populære band både live og på plate.

Sporliste

  1. Elsie Olivia
  2. Sitting Bull
  3. Stones
  4. Poor Annabelle
  5. Drunk And Happy
  6. Sawmill
  7. Undeveloped Country Rag
  8. Bandwagon
  9. Days Before
  10. I Hope We Never Get Too Serious About Music So This Is Just A Joke

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1973 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Prudence
Label Pan Records Bestillingsnummer PACD033

Anmeldelser