Hidden Soul Of The Fjords (CD)

Torsvik / Winter

199,00 19900
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Hidden Soul of the Fjords er et poetisk ambient, folk, jazz og elektronika eventyr som gjennom forførende musikalske bilder og lyriske tekster tar oss gjennom livet i de vestlandske fjorder fra istiden og helt opp til i dag.

Komponist og sanger Heidi Torsvik (Last Hurrah og egne soloplater) fra Bergen møtte den amerikanske komponisten, produsenten og visjonæren Lazerus Winter (Donald Fagen -The Nightfly) og etter hans besøk i Norge og flerfoldige utflukter hvor han fanget naturlyder startet ideen om å lage et større verk tilegnet de norske fjorder.

Stykket består av fire satser som hver skildrer en tidsperiode og stemning. Som i naturen beveger man seg musikalsk gjennom hele spekteret fra sakralt, dramatisk, røft, rytmisk, nært og grandiost og den dedikerte lytter vil finne referanser til så forskjellige uttrykk som Arvo Pärt, Massive Attack, Pink Floyd, Kate Bush og ikke minst norske folketoner.

Som et norsk-amerikansk samarbeid har stykket utviklet seg underveis og Lazerus har jobbet fra sitt studio i Los Angeles, mens bidrag fra norske musikere har blitt spilt inn og sendt «over dammen» og integrert i den store sammenhengen.

Disse bidrar:
Karl Seglem – saksofon og bukkehorn // Benedicte Maurseth – fiolin // Stein Urheim -gitar
Alexander Grieg – kontrabass // David Chelsom Vogt – fiolin // Ivar Thormodsæther - trommer
Produktfakta
Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 4 Artist Torsvik / Winter
Label Nxn Recordings Bestillingsnummer NXN4001
Serie NXN Recordings
Sporliste
  1. : Movement 1: Presence
  2. : Movement 2: Beneath The Surface Touch The Sky
  3. : Movement 3: Shining Darkness
  4. : Movement 4: Heart

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende