Phantasmagoria, Or A Different Kind Of Journey (CD)

Eivind Aarset

179,50 17950 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

«Phantasmagoria, or A Different Kind of Journey» er det nye albumet til Eivind Aarset 4tet som lanseres på Punkt-festivalen i Kristiansand i september. Besetningen er Eivind Aarset på gitar og elektronikk, Wetle Holte og Erland Dahlen på trommer og perkusjon, og Audun Erlien på bass. De ni kuttene er kollektivt komponert av kvartetten, produsert av Eivind Aarset og innspilt og mikset i Oslo Klang av Bjarne Stensli. Lydbildet fremstår som kraftfullt og kompakt, men likevel flerdimensjonalt og detaljrikt, og musikalsk holder hvert eneste spor den høye standarden vi er blitt vant til fra Aarsets prosjekter.
 
«Phantasmagoria ...» er tidvis preget av mer tradisjonelle gitarlyder og -teknikker enn tidligere album, men kjennetegnes likevel av Aarsets karakteristiske lydmanipulasjon og teksturer – kvaliteter som underbygges av de tre andre bandmedlemmene og ornamenteres med gjestebidrag fra Jan Bang, John Derek Bishop og Arve Henriksen.
 
Begrepet «phantasmagoria» kan bety «en rekke virkelige eller innbilte, drømmeaktige bilder». Dette antydes allerede av omslagsdesignet til The Designers Republic, og viser seg å beskrive albumet godt: Lytteren geleides gjennom en indre reise bestående av opplevde eller drømte landskaper og rom, og samtidig er det en reise gjennom musikalske stilarter og epoker. På mange måter er albumet en oppsummering av Eivind Aarsets egen kunstneriske reise, med alle ytterpunktene representert: Fra det eksperimentelt lydmalende via det nostalgisk melodiøse til intens, energisk og intelligent rock. Ofte tilsynelatende uforenlige ideer og kvaliteter, som likevel muliggjøres av et organisk og elegant samspill mellom kvartettens medlemmer.
 
Det er en fascinerende reise Eivind Aarset og hans mannskap inviterer oss med på, og det nye albumet bærer bud om at den langt fra er over. For samtidig som det ligger mye historie i disse «fantasmagoriene», peker de også fremover mot nye hybrider, nye musikalske ekspedisjoner med Aarset som erfaren og fremdeles vitebegjærlig guide.

Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Eivind Aarset
Bestillingsnummer 3779391 Serie Norsk jazz - høsten 2021
Sporliste
  1. Intoxication
  2. Pearl Hunter
  3. Outbound
  4. Duløc - The Cat S Eye
  5. Manta Ray
  6. Didn ´T See This One Coming
  7. Soft Grey Ghosts
  8. Inbound
  9. Light On Sanzu River

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i