Sacred Night - Signert Utgave (Begrenset Antall) (CD)

Secret Garden & Cathrine Iversen

199,00 19900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Signert av Rolf Løvland og Cathrine Iversen

Terningkast 5 i Aftenposten, 28. november 2020

For første gang har Secret Garden laget et julealbum. Innspillingen er et samarbeid med Cathrine Iversen, som er solist på alle sangene. Julesangene er nyskrevet av Rolf Løvland med unntak av en 500 år gamle, «I Know A Rose Tree».

Samarbeidet med Cathrine Iversen startet i 2010. Hun har vært en av Secret Gardens faste vokalister både i studio og på konserter. Løvland sier: «Spiren til dette albumet ble sådd i 2013 da jeg ble spurt om å skrive en ny sang til Cathrines julekonsert i Fredrikstad. Siden den gang har det blitt flere nye julesanger. I fjor bestemte vi oss for å samle det vi har laget til et eget album.

Tidspunktet passet oss bra siden Fionnuala har hatt et år med kreftbehandling i Irland og vi har måtte si nei til alle konserter og turnéer i denne perioden. At Corona-epidemien traff midt under studioinnspillingen ble en ny utfordring. Vi kunne ikke reise noe sted under «lock-down» og det at Cathrine er barnesykepleier ved Sykehuset Østfold Kalnes gjorde ikke situasjonen lettere. Fionnuala måtte spille inn sin del i hjemmet sitt i Dublin."

Albumet består av både norske og engelske tekster. Da Universal fikk nyss om innspillingen ble det bestemt at albumet skal utgis globalt. «Det føles ganske uvirkelig», sier Iversen. «Dette begynte som et lokalt juleprosjekt i Fredrikstad uten tanke på utgivelse. Nå skal det lanseres over hele verden!»

«Vi har blitt spurt om å lage et julealbum flere ganger», sier Løvland. «Men det er samarbeidet med Cathrine Iversen som endelig har gjort dette mulig. For meg har den største utfordringen vært det å skrive nye sanger til en gammel høytid. Er det plass til noe nytt i en tid hvor vi vender oss mot tradisjonene? Men da jeg tenkte på at alle de kjente og kjære julesangene også har vært nye en gang fant jeg et slags mot til å lage dette albumet».

Resultatet har blitt «Sacred Night»

Produktfakta
Utgitt 2020 Reutgitt 2020
Format CD Sjanger Pop
Antall disker 1 Antall spor 7
Artist Secret Garden & Cathrine Iversen Bestillingsnummer 602435627601
Sporliste
  1. Sacred Night
  2. Sagnet Om Julerosen
  3. Mørketid
  4. Mary's Lament
  5. I Dette Stille Øyeblikk
  6. Desembernattens Sang
  7. I Know A Rose Tree

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende