Inngår i kampanje
 • Musicology – opptil 33% rabatt

Sanger Jeg Lærte Av Faren Min (CD)

Trond Granlund

119,93 11993 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 7-14 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Trond Granlund har gått veien fra rock'n'roll på 70-tallet, via popstjerneliv på det glade 80-tallet (inkludert en Spellemann for popalbumet Pleasant Surprise i 1981), til å ende opp som en av Norges mest populære og hardtarbeidende rootsartister. Han har utgitt hele 20 album, de siste seks av dem på norsk, med radiohits som "Bandidos i det fri" og "Himmelvogna". Sommeren 2010 fyller Granlund 60 år, og det feires behørlig med utgivelsen av Sanger Jeg Lærte Av Faren Min.

Albumet er inspirert av The Everly Brothers' Songs Our Daddy Taught Us, som Granlund selv gikk til innkjøp av på 70-tallet. Under morens sykeleie tildlig i 2008 kom han på tanken om å gjøre et liknende prosjekt selv, og etter hennes død fant han fram gamle opptak av familien som synger på juletrefester og familiearrangementer. I en alder av 89 år ble faren rekruttert til prosjektet, og gjennom sangene - som sønnen spilte inn under gjentatte besøk på sykehjemmet - reiste han tilbake til sin ungdoms låter fra 1930-tallet.

Arbeidet resulterte altså i de 12 låtene - flere av dem relativt ukjente - på Sanger Jeg Lærte Av Faren Min, innspilt av Ernst Nikolaisen i WH Studio. Med sine mer eller mindre faste musikervenner leverer Trond Granlund helstøpte og stemningsfulle versjoner av disse gamle sangene. Mamma Else og pappa Rolf er å høre sammen med Trond på i alt fem låter. På én av sangene, "Spill, sigøyner, spill" synger faktisk hele tre generasjoner Granlund; farfar Rolf, far Trond og sønn Tommy, som for øvrig bidrar med gitarspill på flere av sangene.

Sporliste

 1. Barndomshjemmet
 2. Tigerstaden
 3. Den da´n ødelagt
 4. Klonkerud
 5. De nære ting
 6. Spill, sigøyner, spill
 7. Det lyder litt utrolig
 8. Tåke i London
 9. Sven Svane
 10. Den få´kke du
 11. Bakgårdsmusikanter
 12. Timmerkoian
 13. Til Pippa og Paps

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 13 Artist Trond Granlund
Label NorskAmerikaner Bestillingsnummer NA14

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende