Inngår i kampanje

Babettes Gjestebud (DVD)

99,00 9900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
En appetittvekkende hyllest til livets gleder.

Året er 1871. Vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt i en bitteliten, strengt religiøs fiskerlandsby på Jylland. To eldre søstre har en spesiell posisjon blant innbyggerne som døtre av den avdøde prosten, landsbyens åndelige og moralske overhode. De to milde og gudfryktige kvinnene gir hus- og hjerterom til Babette, som har flyktet fra kaotiske tilstander i Paris samme år. I mange år steller Babette for søstrene, tar del i husarbeid og matlaging, som i sin triste nøysomhet (øllebrød og atter øllebrød) står i stil med søstrenes puritanske gudstro. Babettes eneste bånd til hjemlandet er et lotterilodd, og en dag vinner hun 10.000 franc - en enorm sum penger.

Søstrene frykter at Babette, nå som hun er velbeslått, vil forlate dem. Men Babette overrasker både husvertene og naboene med å invitere dem alle til et festmåltid. Som tidligere kjøkkensjef ved en av Paris' mest eksklusive restauranter, behersker Babette den mest raffinerte kokekunst. Dette har vært hennes hemmelighet til nå! De gudfryktige gjestene kommer til Babettes fest utelukkende fordi de ikke vil såre henne. Men av respekt for sin strenge Gud er de fast bestemt på å unngå å nyte rettene.

Skildringen av dette fornøyelige måltidet fyller store deler av filmen, men filmen rommer også en kjærlighetshistorie mellom den ene av søstrene og en munter og matglad general. Babettes Gjestebud, som er basert på Karen Blixens novelle med samme navn, er en varm og lys og utrolig morsom film. Regissør Gabrile Axels Oscar-vinner er preget av utsøkt fotografering og eminente skuespillerprestasjoner.

Bonusmateriale

  • Fotogallerier

Produktfakta

Produksjonsår 1987 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 39 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Stereo 2.0 (Dansk) Bildeformater Widescreen 1.85:1
Regissør Gabriel Axel Skuespillere Birgitte Federspiel, Bodil Kjer, Jarl Kulle, Jean-Philippe Lafont, Stephane Audran
Bestillingsnummer 1622931 Serie BAFTA-vinnere, Oscar-vinnere, Religiøse filmer

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i