Audio-Technica AT-95E (PICKUP)

Vinylrekvisita

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.

Verdens kanskje mest populære Moving Magnet-pickup, legendarisk for sin eksepsjonelle ytelse for prisen. Fidelity, Skandinavias fremste high-end magasin, kåret i 2012 AT95E til et av tiårets 25 beste hifi-produkter, og skrev følgende:"Her er forholdet mellom pris og ytelse nesten uhørt bra. Uvanlig nok for en MM-pickup og særlig for en pickup i denne prisklassen er AT-95 så spenstig og stram i bassen at man nesten får assosiasjoner til MC-pickuper."

AT95E Denne kommer ferdigmontert på Audio-Technicas egen ATLP120-spiller, og er også mye brukt av konkurrerende produsenter av platespillere. Man finner AT95 ferdigmontert på velrennomerte platespillere helt opp i 7-8000 kronersklassen.

Under overskriften "Verdens beste pick-up kjøp" beskrev Fidelity den slik:
"At-95 har vært min billigfavoritt i mange år. Denne pickupen dukket opp allerede på 70-tallet og finnes i en rekke forskjellige utførelser. AT-95 med suffikset E indikerer at pickupen er utstyrt med en elliptisk nålesliping og dette er nok den mest interessante av hele bølingen.Lydmessig er AT-95E en åpenbaring. Det burde ikke være mulig å få så god lyd for så lite penger. Bassen er strammere enn hva man forventer av en MM-konstruksjon. Melomtonen er stor, varm og naturlig slik man ofte finner hos MM-er. Diskanten er avrundet men likevel naturlig. Ingenting stikker ut og gir deg en falsk imponatoreffekt. Det er først når man hører på helheten at man får inntrykk av hvor god denne pickupen faktisk er. Den gjør nemlig det alle hifi-komponenter burde gjøre (men dessverre langt fra alltid gjør) - den spiller musikk.[...] Jo bedre platespiller du plasserer den på, jo mer smaker det av fugl. [...] uansett blir dette nesten idiotisk billig. Mer pickup for pengene enn dette får du ganske enkelt ikke" - Gunnar Brekke, Fidelity nr. 55

Omtale fra produsenten:

AT95E

MID RANGE MOVING MAGNET CARTRIDGE

  • Outstanding overall performance for mid range systems
  • Elliptical diamond stylus and dual magnet setup
  • Features the same dual magnet design as the celebrated AT440MLa
  • Popular amongst entry to mid level enthusiasts
  • Excellent value for money

The AT90 Series represents years of research and development aimed at producing high performance cartridges at a reasonable price. Features include durable magnet design and round diamondstylus, capable of standing up to rigorous commercial use. Excellent channel separation and low distortion add to outstanding tonal quality. AT90 Series cartridges can be mounted on virtually any tonearm.

AT95e

  • Dual magnet design
  • 0.4 x 0.7 mil elliptical stylus
  • Alloy tube cantilever
Type VM Dual Magnet
Mounting Half-inch
Frequency Response 20 - 20,000 Hz
Channel Separation 20 dB at 1kHz
Output Channel Balance 2.0dB
Output Voltage 3.5 mV (mV at 1 kHz, 5 cm/sec)
Vertical Tracking Angle 20°
Vertical Tracking Force Range 1.5 - 2.5g
Stylus Shape Elliptical
Stylus Size 0.4 x 0.7 mil
Stylus Construction Bonded Round Shank
Cantilever Aluminium Pipe
Coil Inductance 400mH (1 kHz)
Static Compliance 20 x 10-6 cm/dyne
Dynamic Compliance 6.5x10-6cm/dyne (100Hz)
Recommended Load Impedance 47,000 ohms
Recommended Load Capacitance 100-200 pF
Weight 5.7g
Dimensions H17×W16.8×D31mm
Replacement Stylus ATN95E
Accessories Included Two 8mm installation screws; Two 5 mm installation screws; Two hexagonal nuts; Two rounded nuts; Four washers

Om Audio-Technica:

Audio-Technica er et familieeid japansk firma som ble stiftet i 1962. Deres første produkt var den legendariske pickup'en AT1. På midten av 70-tallet hadde Audio-Technica etablert seg som verdens største produsent av pickup'er og stifter til platespillere. Fremdeles er de verdensledende på området, men har også en produktportefølje som inkluderer platespillere, hodetelefoner og mikrofoner. Mikrofonene deres er blant de mest brukte i verden og Audio-Technica har vært offisiell leverandør av mikrofoner til en rekke olympiader, store tv-selskaper o.l.

Spesielt nedover i prisklassene produserer Audio-Technica pickup'er som er markedets ypperste. Kjøper man en platespiller under 5000 kroner, er sjansen stor for at det er Audio-Technica som har laget pickup'en, selv om merkenavnet kanskje kan være et annet. Ønsker du en forholdsvis rimelig pickup av meget god kvalitet, er Audio-Technica merket som garanterer at du får mye for pengene, både hva gjelder driftskvalitet og lyd. 

Video

Produktfakta

Format LP - STIFTER, PICKUP OG RIAA Antall disker 1
Artist Vinylrekvisita Bestillingsnummer 610074
Serie Audio-Technica, Pickup - Moving Magnet

Anmeldelser