Conspiracy (VINYL)

Terje Rypdal

Slippes 25/09
229,00 22900 Veil. pris 249,00
star icon Forhåndsbestilling Sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelse
Frakt 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Ganske nøyaktig 50 år etter innspillingen av Afric Pepperbird og starten på ECM og Manfred Eicher sitt livslange og mildt sagt fruktbare samarbeid med Jan Erik Kongshaug og Rainbow Studio i Oslo, er det klart for Terje Rypdals 25. album på ECM.

Et nytt ECM studioalbum og ny musikk fra Terje Rypdal er i seg selv grunn til jubel og feiring.

På Conspiracy virker det som den legendariske norske gitaristen har funnet tilbake til inspirasjonen som ga oss tidlige mesterverk som Whenever I Seem To Be Far Away, Odyssey og Waves. Rypdal utforsker det soniske potensialet i den elektriske gitaren med både en rock-improvisatorisk rå energi og komponistens følelse av rom og tekstur.

Keyboardist Ståle Storløkken, som bidro til Terjes Vossabrygg og Crime Scene-album, er en ideell makker med sin egen intuitive følelse for komplementære lydfarger. Conspiracy markerer også en kjærkommen retur for Pål Thowsen, hvis subtile, detaljerte trommespill sist ble hørt på ECM med Arild Andersens grupper fra 1970-tallet. Rypdals beste band på årevis kompletteres med den begavede unge bassgitaristen Endre Hareide Hallre.

Conspiracy ble spilt inn i Oslos Rainbow Studio og produsert av Manfred Eicher og Terje Rypdal med tekniker Martin Abrahamsen bak spakene.


Terje Rypdal: electric guitar
Ståle Storløkken: keyboards
Endre Hareide Hallre: bass, fretless bass
Pål Thowsen: drums and percussion

Sporliste

  1. As If The Ghost…Was Me!?
  2. What Was I Thinking
  3. Conspiracy
  4. By His Lonesome
  5. Baby Beautiful
  6. Dawn

Produktfakta

Utgitt 2020 Format VINYL
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 6 Artist Terje Rypdal
Bestillingsnummer LP2332658